De Provincie Oost-Vlaanderen verlengt haar erkenning als ’Great Place to Work’. Vorig jaar was ze de eerste Belgische overheid die dit internationaal erkende certificaat behaalde. Ook dit jaar sleept de Provincie het label in de wacht. Ze bevestigt zo haar status als organisatie waarin medewerkers met plezier komen werken, trots zijn op hun job en vertrouwen hebben in elkaar.

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School.

Troeven Provincie Oost-Vlaanderen

Uit de bevraging van het personeel komen opnieuw de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken naar voren als belangrijke troeven. Een groot deel van de medewerkers vindt dat de Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Ze zijn trots om bij te dragen aan die maatschappelijke impact.

Ook de gezonde balans tussen werk- en privéleven speelt een belangrijke factor in de tevredenheid. Medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. Daarnaast appreciëren ze het vertrouwen dat in hen wordt gesteld door het provinciebestuur en de vrijheid om de eigen job in te vullen.

De werknemers van de Provincie hebben het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn op het werk en loven ook de fijne werksfeer tussen collega's. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert regelmatig activiteiten voor het personeel, zoals een speciale radio-uitzending voor collega’s door collega’s (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten tijdens de Week van de Fairtrade, een Fit & Gezonddag om samen te bewegen of een boomplantactie voor kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos. Daarnaast kunnen zowel individuele medewerkers als teams ondersteuning krijgen van een team Begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog.

Lees het volledige artikel hier.